Undermaaler.dk
Vi har igennem mange år haft en årlig tur til Mørrum. Vi har for det meste boet i Fiskeringens hus og har ofte været mellem 8 og 12 personer. Det gode ved at være mange er, at når det hele ikke går i fisk så kan aftenerne være særdeles hyggelige med lidt whisky og nye og genfortalte fiskehistorier.
 
 
Mange fisk og fiskere
Der kan siges meget godt om Mørrum og fiskeriet. Vi har dog tit spurgt os selv om hvorfor vi bliver ved med at vende tilbage når fangsterne generelt er få.
 
Der er næppe tvivl om at det har stor betydning at man ser så mange fisk. Det har naturligvis betydning at der trods alt bliver taget en del vægtige laks - så chancen for sit livs hug reelt er til stede i den rigtige periode i maj/juni. Det er samtidig en stor fordel at det ligger så tæt på Danmark - så det ikke er en længere rejse at komme til laksefiskeriet. Sine steder navnlig på de øverste stræk er elven ganske smuk og med ganske gode fluestræk og pools. Når det er rigtigt varmt kan man enddog få sig en afkølende dukkert i elven!
 
 
Alt er ikke lutter idyl
Når vi har erstattet vore årlige tur til Mørrum med Gudenåen skyldes det flere forhold:
  • Vores største laks er på 7.5 kilo.
  • Vi fanger i snit 1 fisk på ca. 20 fiskedage med en snitvægt på omkring 4 kg.
  • Vi bryder os ikke om køfiskeriet på de gode stræk og er derfor ofte henvist til stræk med mindre chance for fast fisk.
  • Det er som at vinde i lotto at få kort i den rigtige periode, med den rette vandstand og med rimelige vandtemperaturer.
  • Der er for meget "put and take" over de mange fiskere langs alle gode stræk på elven.
  • Kiloprisen på fanget laks og havørred er efterhånden urimelig høj.
  • Vi gider ikke se Karl Heins navn på indskrivningssedlen mere ;-)