Undermaaler.dk

I juli måned tog Karsten og Jeppe på ”overlevelsestur” til Esrum sø. Vi startede om formiddagen med at bade og fiske aborre på vestsiden af søen og sejlede langsomt op i den nordlige ende hvor vi skulle overnatte i Grib skov. Om aftenen var der ren aborresjov – der var aborre overalt og fisk i hvert kast – lige noget for børn og andre fangstglade sjæle. Vi fik vel omkring 100 aborre – heriblandt 10-15 spisefisk – men ingen store.

 

Om aftenen overnattede vi ved søbredden på svensk almands-retlig maner. Vi havde husket det hele bortset fra bestik og kopper. Så gaflerne måtte skæres af grene og kopperne blev bunden af 1½ liters sodavandsflasker.

 

Næste dag startede vi med at dørge over mod den nordøstlige side og Jeppe fik en pæn gedde på let grej. Vi fortsatte med aborrerne, som når vi fandt stederne huggede i hvert kast.

Esrum sø er et fremragende sted for børn og fangstglade i sommerperioden når vejret er godt og der er gang i aborrene. Tilsyneladende stiger antallet af aborre markant efter at erhvervsfiskeriet er stoppet og størrelsen skal nok følge med tiden. Der er mange små og mellem aborre men også store ind i mellem og så selvfølgelig gedderne. Vores erfaring er, at den vestlige side i den nordlige ende er bedst. Det skyldes måske at fiskepresset er mindre her, idet fiskere med håndkraft og elmotor ikke kommer her.

 

I den alder kan det godt give lidt syre i armene at hive en gedde ombord.

 

 

Ind imellem fiskeriet er det tid til en dukkert.

 

Lejrplads i Grib skov.

 


Kartoffelmos og pølser med eget bestik – det virker.